Berliner Tarifi
Berliner tarifi: Berliner için gerekli malzemeler nelerdir? Berliner nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Berliner yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı  un
 - 100 ml.  süt
 - 1 adet  yumurta
 - 3 adet  yumurta sarısı
 - 1 paket  vanilya
 - 4 yemek kaşığı  toz şeker
 - 20 gram  yaş maya
 - 4 yemek kaşığı  eritilmiş tereyağı
 
Dolgusu için:
- 100-150 gram  fındıklı çikolata kreması
 
Üzeri için:
- 1/2 çay kaşığı  tarçın
 - 2 yemek kaşığı  şeker
 
Kızartmak için:
- 1 su bardağı  ayçiçek yağı
 
Berliner tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle unu, mikser kabına dökün. Ortasını eliniz ile çukur olacak şekilde açın. Çukurun içine yaş mayayı ufalayın.
 - 100 ml sütün yarısını ilave edin. Ardından toz şekerden 2 tutam serpiştirin ve çatal yardımı ile çukurun ortasını karıştırın.
 - 15 dakika üzeri kapalı şekilde bekletin. Bir yandan da başka bir kapta 3 yumurta sarısını, bir yumurtayı ve şekeri mikser ile çırpın.
 - Ardından çırpmaya devam ederken, sütü ve tereyağını ilave edin.
 - Bekletmiş olduğumuz mayalı unun içerisine, yumurtalı harcı ilave edin.
 - Yüksek devirde, var ise sanayi tipi mikser ile, yok ise de mikserinizin hamur çırpma aparatı ile çırpın. Elde ettiğimiz hamuru bir saat bekletin.
 - Daha sonra hamuru, 1 – 2 cm kalınlığında açın. Açmış olduğunuz hamuru, yuvarlak kalıplarla kesin.
 - Tekrardan yarım saat bekletin. Bu sırada, tencerenize ayçiçek yağını ilave edip, hafif kızdırın.
 - Bir kenarda da üzeri için tarçınlı şekeri hazırlayın.
 - Yuvarlak kestiğimiz hamurları, yağın içerisine atıp ikişer dakika alt üst kızartın. Kızarttıktan sonra, tarçınlı şekere bulayın ve soğumaya bırakın.
 - Soğuyan donutların içerisine, krema sıkma aparatı ile kakaolu fındık kremasını ilave edin ve servise hazır. Afiyetler olsun!
 
Berliner tarifinin püf noktası nedir?
Kızarttığınız yağ kızgın olmamalı.