Berliner Tarifi
Berliner tarifi: Berliner için gerekli malzemeler nelerdir? Berliner nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Berliner yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 100 ml. süt
- 1 adet yumurta
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 20 gram yaş maya
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Dolgusu için:
- 100-150 gram fındıklı çikolata kreması
Üzeri için:
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
Kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Berliner tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle unu, mikser kabına dökün. Ortasını eliniz ile çukur olacak şekilde açın. Çukurun içine yaş mayayı ufalayın.
- 100 ml sütün yarısını ilave edin. Ardından toz şekerden 2 tutam serpiştirin ve çatal yardımı ile çukurun ortasını karıştırın.
- 15 dakika üzeri kapalı şekilde bekletin. Bir yandan da başka bir kapta 3 yumurta sarısını, bir yumurtayı ve şekeri mikser ile çırpın.
- Ardından çırpmaya devam ederken, sütü ve tereyağını ilave edin.
- Bekletmiş olduğumuz mayalı unun içerisine, yumurtalı harcı ilave edin.
- Yüksek devirde, var ise sanayi tipi mikser ile, yok ise de mikserinizin hamur çırpma aparatı ile çırpın. Elde ettiğimiz hamuru bir saat bekletin.
- Daha sonra hamuru, 1 – 2 cm kalınlığında açın. Açmış olduğunuz hamuru, yuvarlak kalıplarla kesin.
- Tekrardan yarım saat bekletin. Bu sırada, tencerenize ayçiçek yağını ilave edip, hafif kızdırın.
- Bir kenarda da üzeri için tarçınlı şekeri hazırlayın.
- Yuvarlak kestiğimiz hamurları, yağın içerisine atıp ikişer dakika alt üst kızartın. Kızarttıktan sonra, tarçınlı şekere bulayın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan donutların içerisine, krema sıkma aparatı ile kakaolu fındık kremasını ilave edin ve servise hazır. Afiyetler olsun!
Berliner tarifinin püf noktası nedir?
Kızarttığınız yağ kızgın olmamalı.