Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Berliner Tarifi

Berliner

Berliner Tarifi

Berliner tarifi: Berliner için gerekli malzemeler nelerdir? Berliner nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Berliner yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 8 gram kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Berliner tarifi nasıl yapılır?

  • Su, süt, şeker ve mayayı bir kaba koyup karıştırın. Maya aktifleşsin.
  • 3 su bardağı unun ortasını açın ve yumurta tuz ve tereyağını ekleyin. Çatal yardımıyla çırpın.
  • Una yedirmeye başlarken sıvı karışımı yavaş yavaş içine dökün. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.
  • Ağzını kapatın ve 1 saat dinlendirin.
  • Tezgaha alın, merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın.
  • Su bardağı ağzı ya da hamur kesme aparatınızla yuvarlak şekilde kesin.
  • Hamurunuzu yağlı kağıt serili tepsiye alın ve üzerini örtün. Yarım saat bekletin.
  • Yağlı kapıt tepsiye yapışmasını önleyecek rahat kaldıracaksınız.
  • Bol, derin ayçiçek yağını ısıtın.
  • Hamurlarınızı tek tek içine atın. Her birini attıktan sonra bir kaşık yardımıyla yağla yıkayın.( kızgın yağdan alıp üzerine dökün)
  • İki tarafı kızarıncaya kadar yaklaşık 2 dakika kızartın ve peçete serili bir kaba alın.
  • Sıkma aparatınızla böğürtlen sos, çikolata ya da dilediğiniz bir reçelden sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025