Berliner Tarifi
Berliner tarifi: Berliner için gerekli malzemeler nelerdir? Berliner nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Berliner yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 8 gram kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Berliner tarifi nasıl yapılır?
- Su, süt, şeker ve mayayı bir kaba koyup karıştırın. Maya aktifleşsin.
- 3 su bardağı unun ortasını açın ve yumurta tuz ve tereyağını ekleyin. Çatal yardımıyla çırpın.
- Una yedirmeye başlarken sıvı karışımı yavaş yavaş içine dökün. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.
- Ağzını kapatın ve 1 saat dinlendirin.
- Tezgaha alın, merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın.
- Su bardağı ağzı ya da hamur kesme aparatınızla yuvarlak şekilde kesin.
- Hamurunuzu yağlı kağıt serili tepsiye alın ve üzerini örtün. Yarım saat bekletin.
- Yağlı kapıt tepsiye yapışmasını önleyecek rahat kaldıracaksınız.
- Bol, derin ayçiçek yağını ısıtın.
- Hamurlarınızı tek tek içine atın. Her birini attıktan sonra bir kaşık yardımıyla yağla yıkayın.( kızgın yağdan alıp üzerine dökün)
- İki tarafı kızarıncaya kadar yaklaşık 2 dakika kızartın ve peçete serili bir kaba alın.
- Sıkma aparatınızla böğürtlen sos, çikolata ya da dilediğiniz bir reçelden sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.