Berliner Tarifi
Berliner tarifi: Berliner için gerekli malzemeler nelerdir? Berliner nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Berliner yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un (4 buçuk su bardağı)
- 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) ılık süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket kuru maya (ya da yarım paket taze maya)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2-3 damla acıbadem aroması (isteğe göre)
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 litre sıvı yağ (kızartmak için)
- 1 kase reçel (içi için)
- 1 kase şeker (üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
Berliner tarifi nasıl yapılır?
- Unu, şekeri geniş bir kapta karıştırıyoruz. Ortasına havuz açıp ılık sütü, mayayı ve soğumuş tereyağını koyuyoruz. Tuzu da ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğurulan hamuru 30 dakika üzeri kapalı mayalandırıyoruz. Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölüp yuvarlıyoruz. Yuvarlanan hamurları un serptiğimiz tepsiye alıp üzerini streçleyip 30 dakika daha mayalandırıyoruz.
- Yayvan geniş bir tencereye yağı koyup kızdırıyoruz ama çok fazla değil içine tahta çubuk soktuğumuzda etrafı baloncuklanıyorsa olmuştur. Kesinlikle altını en kısığa getiriyoruz.
- Hamurları şekere buluyoruz. Tam ortasından delik açıp içine marmeladı sıkıyoruz. Afiyet olsun.