Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) Tarifi

Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma)

Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) Tarifi

Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) tarifi: Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) için gerekli malzemeler nelerdir? Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet patlıcan (ince, uzun)
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak

Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın. Her tarafını ve çiziklerin olduğu kısımları iyice tuzlayın.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Patlıcanlar ve yeşil biberleri ekleyerek kapağı kapalı şekilde, orta ateşte kızartmaya bırakın.
  • Arada sırada sebzeleri döndürerek hafif kahverengi bir renk alana dek kızartın.
  • Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu da ilave ederek kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın.
  • Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025