Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) Tarifi
Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) tarifi: Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) için gerekli malzemeler nelerdir? Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet patlıcan (ince, uzun)
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak
Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın. Her tarafını ve çiziklerin olduğu kısımları iyice tuzlayın.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Patlıcanlar ve yeşil biberleri ekleyerek kapağı kapalı şekilde, orta ateşte kızartmaya bırakın.
- Arada sırada sebzeleri döndürerek hafif kahverengi bir renk alana dek kızartın.
- Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu da ilave ederek kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın.
- Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin. Afiyet olsun!