Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bembeyaz Yılbaşı pastası Tarifi

Bembeyaz Yılbaşı pastası

Bembeyaz Yılbaşı pastası Tarifi

Bembeyaz Yılbaşı pastası tarifi: Bembeyaz Yılbaşı pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Bembeyaz Yılbaşı pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bembeyaz Yılbaşı pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pasta için:

  • 8 adet yumurta
  • 100 gram şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt

Kreması için:

  • 200 gram labne
  • 200 mililitre krema
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin

Dolgu için:

  • 1 kase marmelat (tercihe göre)
  • 40 gram beyaz çikolata
  • 3 adet çubuk kraker
  • 1 kase Hindistan cevizi topları
  • 1 kase hindistan cevizi rendesi

Bembeyaz Yılbaşı pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaların sarılarını aklarından ayıralım.
  • Akları tuz ile iyice beyazlaşana kadar çırpıp kenara alalım.
  • Sarılarını şeker ve vanilya ile 2 dakika çırpalım.
  • Limon kabuğu, limon suyu ve sütü ilave edip spatula ile karıştıralım.
  • Unu eleyerek ilave edelim.
  • Yumurta aklarını sarılara 3 kere de yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim.
  • Büyüm dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru içine döküp iyice yayalım.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırın da 20 dakika pişirelim.
  • Pişen keki hemen yağlı kağıdı ile tezgaha alın.
  • 8 cm kalınlığın da uzunlamasına şeritler kesin.
  • Kağıdın dan ayırmadan hala sıcak olan keki rulo yapıp saralım.
  • Bu arada kremasını hazırlayalım ve kremayı, şanti, labne ve pudra şekerini iyice çırpalım.
  • Keki açalım ve üzerine kremanın yarısını sürelim.
  • Her şerit 1 tatlı kaşığı olmak üzere marmelat serpelim.
  • İlk şeriti rulo yapalım. Bitimini ikinci şeride denk getirim üzerine saralım.
  • Şeridi de bitim yerinden üzerine sarıp son şerite de aynı işlemi uygulayıp bir pasta tabağına oturtalım.
  • Kalan kremayı üzerine ve etrafına sürelim.
  • Krema ile sıvanan pastanın her yerine Hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın.
  • Beyaz çikolatayı mikro dalgada 10 saniye de bir ısıtıp çıkartarak eritin (isterseniz benmari usulü de eritebilirsiniz).
  • Çikolatayı bir sıkma torbasına yada buzdolabı poşetin alıp ucunu yarim cm kadar kesin.
  • Çubuklara aşağıdan yukarıya doğru zig zag çizerek cam ağacı figürü çizin.
  • Hindistan cevizi serpin ve dolaba donması için kaldırın.
  • Çikolata donunca pastanızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025