Bembeyaz Yılbaşı pastası Tarifi
Bembeyaz Yılbaşı pastası tarifi: Bembeyaz Yılbaşı pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Bembeyaz Yılbaşı pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bembeyaz Yılbaşı pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta için:
- 8 adet yumurta
- 100 gram şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı süt
Kreması için:
- 200 gram labne
- 200 mililitre krema
- 1 paket toz krem şanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
Dolgu için:
- 1 kase marmelat (tercihe göre)
- 40 gram beyaz çikolata
- 3 adet çubuk kraker
- 1 kase Hindistan cevizi topları
- 1 kase hindistan cevizi rendesi
Bembeyaz Yılbaşı pastası tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaların sarılarını aklarından ayıralım.
- Akları tuz ile iyice beyazlaşana kadar çırpıp kenara alalım.
- Sarılarını şeker ve vanilya ile 2 dakika çırpalım.
- Limon kabuğu, limon suyu ve sütü ilave edip spatula ile karıştıralım.
- Unu eleyerek ilave edelim.
- Yumurta aklarını sarılara 3 kere de yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim.
- Büyüm dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru içine döküp iyice yayalım.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırın da 20 dakika pişirelim.
- Pişen keki hemen yağlı kağıdı ile tezgaha alın.
- 8 cm kalınlığın da uzunlamasına şeritler kesin.
- Kağıdın dan ayırmadan hala sıcak olan keki rulo yapıp saralım.
- Bu arada kremasını hazırlayalım ve kremayı, şanti, labne ve pudra şekerini iyice çırpalım.
- Keki açalım ve üzerine kremanın yarısını sürelim.
- Her şerit 1 tatlı kaşığı olmak üzere marmelat serpelim.
- İlk şeriti rulo yapalım. Bitimini ikinci şeride denk getirim üzerine saralım.
- Şeridi de bitim yerinden üzerine sarıp son şerite de aynı işlemi uygulayıp bir pasta tabağına oturtalım.
- Kalan kremayı üzerine ve etrafına sürelim.
- Krema ile sıvanan pastanın her yerine Hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın.
- Beyaz çikolatayı mikro dalgada 10 saniye de bir ısıtıp çıkartarak eritin (isterseniz benmari usulü de eritebilirsiniz).
- Çikolatayı bir sıkma torbasına yada buzdolabı poşetin alıp ucunu yarim cm kadar kesin.
- Çubuklara aşağıdan yukarıya doğru zig zag çizerek cam ağacı figürü çizin.
- Hindistan cevizi serpin ve dolaba donması için kaldırın.
- Çikolata donunca pastanızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.