Beluga Mercimekli Midye Tarifi
Beluga Mercimekli Midye tarifi: Beluga Mercimekli Midye için gerekli malzemeler nelerdir? Beluga Mercimekli Midye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Beluga Mercimekli Midye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı siyah mercimek
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 6 adet mantar (iri doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram siyah midye (haşlanmış)
- 1 diş sarımsak (dilimlenmiş)
- 1/2 adet limon suyu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 6 adet kokteyl domates (iri doğranmış)
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)
Beluga Mercimekli Midye tarifi nasıl yapılır?
Mercimekleri bol soğuk su ile iyice yıkayın. Mercimekleri ufak bir tencereye koyun.
- Tavuk suyunu ve üstünü iki parmak geçecek kadar soğuk ve tuz ekleyip kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar 15-20 dakika haşlayın.
Mercimekleri süzün ve kenarda bekletin.
nDerin ve büyük bir tavayı ısıtın. İçine sırasıyla mantar, taze zencefil, tuz ve zeytinyağını koyup yüksek ateşte soteleyin.
Mantarlar renk alınca midyeleri, sarımsağı, limon suyunu, baharatları, mercimeği de ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
Son olarak domatesler, soya sos ve az miktar maydanoz ekleyip bir dakika kadar daha soteleyin.
- Yemeği servis tabağına alın ve üzerine kalan taze kıyılmış maydanozu serpip servis edin. Afiyet olsun.