Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beluga Mercimekli Midye Tarifi

Beluga Mercimekli Midye

Beluga Mercimekli Midye Tarifi

Beluga Mercimekli Midye tarifi: Beluga Mercimekli Midye için gerekli malzemeler nelerdir? Beluga Mercimekli Midye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beluga Mercimekli Midye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı siyah mercimek
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 6 adet mantar (iri doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram siyah midye (haşlanmış)
  • 1 diş sarımsak (dilimlenmiş)
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 6 adet kokteyl domates (iri doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)

Beluga Mercimekli Midye tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimekleri bol soğuk su ile iyice yıkayın. Mercimekleri ufak bir tencereye koyun.
  • Tavuk suyunu ve üstünü iki parmak geçecek kadar soğuk ve tuz ekleyip kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar 15-20 dakika haşlayın.
  • Mercimekleri süzün ve kenarda bekletin.
    n
  • Derin ve büyük bir tavayı ısıtın. İçine sırasıyla mantar, taze zencefil, tuz ve zeytinyağını koyup yüksek ateşte soteleyin.
  • Mantarlar renk alınca midyeleri, sarımsağı, limon suyunu, baharatları, mercimeği de ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
  • Son olarak domatesler, soya sos ve az miktar maydanoz ekleyip bir dakika kadar daha soteleyin.
  • Yemeği servis tabağına alın ve üzerine kalan taze kıyılmış maydanozu serpip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025