Beluga Mercimek Çorbası Tarifi
Beluga Mercimek Çorbası tarifi: Beluga Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Beluga Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Beluga Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2/3 su bardağı beluga mercimek
- 1 çay bardağı domates püresi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 adet defne yaprağı
- 2,5 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
Beluga Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Beluga mercimeği güzelce yıkayın. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyla geniş bir kaseye alın. Tercihen 24 saat boyunca suda bekleyip şişmesini sağlayın.
- Eğer vaktiniz yoksa, sıcak suyu sıklıkla değiştirerek 1 saat boyunca suda bekleterek aynı şekilde bekletin.
- Ardından suyunu süzüp tekrar yıkayın. Domates püresi, baharatlar, defne yaprağı, tuz, zeytinyağı ve suyu tencereye alın pişirmeye başlayın.
- Pişirme kıvamını kontrol edin, dilerseniz süreyi uzatın. Mercimekler piştikten sonra dilerseniz blenderdan geçirin, dilerseniz taneli olarak kaseye alın.
- Servis etmeden önce içerisinden defne yaprağını çıkarın ve limon suyunu ekleyin. Çorbanız servise hazır, afiyet olsun!
Beluga Mercimek Çorbası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine maydanoz kıyarak serpin.