Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beluga Mercimek Çorbası Tarifi

Beluga Mercimek Çorbası

Beluga Mercimek Çorbası Tarifi

Beluga Mercimek Çorbası tarifi: Beluga Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Beluga Mercimek Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beluga Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2/3 su bardağı beluga mercimek
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 adet limonun suyu

Beluga Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Beluga mercimeği güzelce yıkayın. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyla geniş bir kaseye alın. Tercihen 24 saat boyunca suda bekleyip şişmesini sağlayın.
  • Eğer vaktiniz yoksa, sıcak suyu sıklıkla değiştirerek 1 saat boyunca suda bekleterek aynı şekilde bekletin.
  • Ardından suyunu süzüp tekrar yıkayın. Domates püresi, baharatlar, defne yaprağı, tuz, zeytinyağı ve suyu tencereye alın pişirmeye başlayın.
  • Pişirme kıvamını kontrol edin, dilerseniz süreyi uzatın. Mercimekler piştikten sonra dilerseniz blenderdan geçirin, dilerseniz taneli olarak kaseye alın.
  • Servis etmeden önce içerisinden defne yaprağını çıkarın ve limon suyunu ekleyin. Çorbanız servise hazır, afiyet olsun!

Beluga Mercimek Çorbası tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerine maydanoz kıyarak serpin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025