Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Belen Tava Tarifi

Belen Tava

Belen Tava Tarifi

Belen Tava tarifi: Belen Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Belen Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Belen Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (doğranmış)
  • 1 adet doğranmış domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 400 gram kuzu eti

Belen Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm doğranmış sebzeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve demir döküm tavanızın altına güzelce yayın.
  • Üzerine iri parçalar halinde doğranmış kuzu etlerini tüm sebzelerin üzerini kapatacak şekilde dizin.
  • Ardından üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
  • 200 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Belen Tava tarifinin püf noktası nedir?

Mutlaka demir döküm bir tava kullanın, etinizin taze olmasına da özen gösterin. Dilerseniz tereyağı miktarını azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025