Belem Turtası (Pasteis De Belem) Tarifi
Belem Turtası (Pasteis De Belem) tarifi: Belem Turtası (Pasteis De Belem) için gerekli malzemeler nelerdir? Belem Turtası (Pasteis De Belem) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Belem Turtası (Pasteis De Belem) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket milföy hamuru (10 adet dikdörtgen şeklinde)
- 500 gram toz şeker
- 250 mililitre su
- 1 adet portakal kabuğu
- 1 adet limon kabuğu
- 1 adet çubuk tarçın
- 500 mililitre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 7 adet yumurta sarısı
Tepsiyi Yağlamak İçin:
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
Belem Turtası (Pasteis De Belem) tarifi nasıl yapılır?
- Su, şeker, kabuklar ve tarçın çubuğunu birlikte ocağa alın kaynamaya bırakın.
- Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve 7-8 dk. koyulaşana kadar devam edin. Ocağın altını kapatın ve ılınmaya bırakın.
- Un ve sütü muhallebi kıvamına getirene kadar çırparak pişirin. Pişen muhallebiye şerbeti azar azar ekleyerek yedirin.
- Şerbetli muhallebiyi hafifçe oda sıcaklığında ılıttıktan sonra yumurta sarılarını ekleyip çırpın.
- Karışımı süzerek başka bir kaba alın böylelikle kabuklardan ve varsantopaklardan kurtulun.
- Milföy hamurları yumuşayınca hepsini üst üste koyup bastırın ve merdane yardımı ile tek ve büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
- Açma esnasında hafifçe un serpebilirsiniz sonrasında fazla unu fırça yardımı ile mutlaka temizleyin.
- Dikdörtgenin uzun kenarından başlayarak sıkı şekilde hamuru rulo haline getirin ve 2 cm kalınlığında yaklaşık 20 parça kesin.
- Metal muffin kalıbını tereyağı ile yağlayın hamurları içerisine ortasında kenarlara doğru bastırarak yerleştirin.
- Hamurların ortalarına fazla boşluk kalmayacak şekilde yumurtalı kremadan doldurun ve 250 derecelik fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Oda sıcaklığına gelen ılık turtalarınızı hafifçe tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.