Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Belem Turtası (Pasteis De Belem) Tarifi

Belem Turtası (Pasteis De Belem)

Belem Turtası (Pasteis De Belem) Tarifi

Belem Turtası (Pasteis De Belem) tarifi: Belem Turtası (Pasteis De Belem) için gerekli malzemeler nelerdir? Belem Turtası (Pasteis De Belem) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Belem Turtası (Pasteis De Belem) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket milföy hamuru (10 adet dikdörtgen şeklinde)
  • 500 gram toz şeker
  • 250 mililitre su
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 500 mililitre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 7 adet yumurta sarısı

Tepsiyi Yağlamak İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı toz tarçın

Belem Turtası (Pasteis De Belem) tarifi nasıl yapılır?

  • Su, şeker, kabuklar ve tarçın çubuğunu birlikte ocağa alın kaynamaya bırakın.
  • Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve 7-8 dk. koyulaşana kadar devam edin. Ocağın altını kapatın ve ılınmaya bırakın.
  • Un ve sütü muhallebi kıvamına getirene kadar çırparak pişirin. Pişen muhallebiye şerbeti azar azar ekleyerek yedirin.
  • Şerbetli muhallebiyi hafifçe oda sıcaklığında ılıttıktan sonra yumurta sarılarını ekleyip çırpın.
  • Karışımı süzerek başka bir kaba alın böylelikle kabuklardan ve varsantopaklardan kurtulun.
  • Milföy hamurları yumuşayınca hepsini üst üste koyup bastırın ve merdane yardımı ile tek ve büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
  • Açma esnasında hafifçe un serpebilirsiniz sonrasında fazla unu fırça yardımı ile mutlaka temizleyin.
  • Dikdörtgenin uzun kenarından başlayarak sıkı şekilde hamuru rulo haline getirin ve 2 cm kalınlığında yaklaşık 20 parça kesin.
  • Metal muffin kalıbını tereyağı ile yağlayın hamurları içerisine ortasında kenarlara doğru bastırarak yerleştirin.
  • Hamurların ortalarına fazla boşluk kalmayacak şekilde yumurtalı kremadan doldurun ve 250 derecelik fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Oda sıcaklığına gelen ılık turtalarınızı hafifçe tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025