Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Belem Turtası Tarifi

Belem Turtası

Belem Turtası Tarifi

Belem Turtası tarifi: Belem Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Belem Turtası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Belem Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Milföy için:

  • 4 yaprak milföy hamuru (2'li şekilde birbirinden ayırmıyoruz)

Şerbeti için:

  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 adet çubuk tarçın

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (veya 1 paket vanilya)

Belem Turtası tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet için tüm malzemeleri kısık ateşte kaynatıyoruz, koyulaşmaya başladıktan sonra biraz daha kaynatıp ılınmaya bırakıyoruz.
  • O sırada krema için olan malzemeleri (yumurta hariç) kıvam alana kadar kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
  • Şerbet ve krema ılındıktan sonra, şerbeti azar azar dökerek kremayı çırparak yediriyoruz.
  • Şerbet ve krema birleşince aynı yöntemle yumurta sarısını ekliyoruz
  • Sıra milföylerde; Tek yaprakta 2 parçayı ayırmadan kısa kenarından rulo yapıp üçe bölüyoruz.
  • Yağladığımız muffin kaplarına dik şekilde koyarak kenarlara doğru bastırıp çanak oluşturuyoruz.
  • Çanakların içine kremamızı dolduruyoruz.
  • 200 derece fırında 15 dakika alt üst, 5-10 dakika arası üst olarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025