Belem Turtası Tarifi
Belem Turtası tarifi: Belem Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Belem Turtası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Belem Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Milföy için:
- 4 yaprak milföy hamuru (2'li şekilde birbirinden ayırmıyoruz)
Şerbeti için:
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet limon kabuğu
- 1 adet çubuk tarçın
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (veya 1 paket vanilya)
Belem Turtası tarifi nasıl yapılır?
- Şerbet için tüm malzemeleri kısık ateşte kaynatıyoruz, koyulaşmaya başladıktan sonra biraz daha kaynatıp ılınmaya bırakıyoruz.
- O sırada krema için olan malzemeleri (yumurta hariç) kıvam alana kadar kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
- Şerbet ve krema ılındıktan sonra, şerbeti azar azar dökerek kremayı çırparak yediriyoruz.
- Şerbet ve krema birleşince aynı yöntemle yumurta sarısını ekliyoruz
- Sıra milföylerde; Tek yaprakta 2 parçayı ayırmadan kısa kenarından rulo yapıp üçe bölüyoruz.
- Yağladığımız muffin kaplarına dik şekilde koyarak kenarlara doğru bastırıp çanak oluşturuyoruz.
- Çanakların içine kremamızı dolduruyoruz.
- 200 derece fırında 15 dakika alt üst, 5-10 dakika arası üst olarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.