Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Belem Turtası Tarifi

Belem Turtası

Belem Turtası Tarifi

Belem Turtası tarifi: Belem Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Belem Turtası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Belem Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 8 kare milföy hamuru

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet limon kabuğu rendesi (bıçak ile soyulmuş)
  • 1 adet çubuk tarçın

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Belem Turtası tarifi nasıl yapılır?

  • Su, şeker,limon kabukları ve tarçın çubuğunu birlikte ocağa alıp kaynattım.
  • Un ve sütü muhallebi kıvamına getirene kadar çırparak pişirdim.
  • Pişen muhallebiye şerbeti azar azar ekledim sürekli çırparak yedirdim
  • Milföy hamurları yumuşayınca 2 kareyi ayırmadan uzunlamasına rulo yapıp üç parçaya kestim.
  • Metal muffin kalıbını tereyağı ile yağlayıp hamurları içerisine dik bir şekilde yerleştirdim.
  • Ortasından kenarlara doğru bastırarak çanak şeklini verdim.
  • Hazırladığım dolguyu da çanaklara doldurup 230 derecede 15-20 dakika pişirdim.
  • Oda sıcaklığına gelince üzerine tarçın serperek servis ettim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025