Belem Turtası Tarifi
Belem Turtası tarifi: Belem Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Belem Turtası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Belem Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet limon kabuğu rendesi (bıçak ile soyulmuş)
- 1 adet çubuk tarçın
Krema için:
- 2 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Belem Turtası tarifi nasıl yapılır?
- Su, şeker,limon kabukları ve tarçın çubuğunu birlikte ocağa alıp kaynattım.
- Un ve sütü muhallebi kıvamına getirene kadar çırparak pişirdim.
- Pişen muhallebiye şerbeti azar azar ekledim sürekli çırparak yedirdim
- Milföy hamurları yumuşayınca 2 kareyi ayırmadan uzunlamasına rulo yapıp üç parçaya kestim.
- Metal muffin kalıbını tereyağı ile yağlayıp hamurları içerisine dik bir şekilde yerleştirdim.
- Ortasından kenarlara doğru bastırarak çanak şeklini verdim.
- Hazırladığım dolguyu da çanaklara doldurup 230 derecede 15-20 dakika pişirdim.
- Oda sıcaklığına gelince üzerine tarçın serperek servis ettim. Afiyet olsun.