Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Belem Turtası Tarifi

Belem Turtası

Belem Turtası Tarifi

Belem Turtası tarifi: Belem Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Belem Turtası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Belem Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet yumurt sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı (6 yemek kaşığı fazla) toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 125 mililitre su
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 8 adet milföy hamuru

Belem Turtası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak su, çubuk tarçın, toz şeker, limon kabuğu ve portakal kabuğunu karıştırarak şerbeti hazırlıyoruz.
  • Un ve sütü muhallebi gibi olana kadar pişirelim.
  • Yumurta sarılarını teker teker muhallebiye katarak karıştıralım.
  • Daha sonra şerbeti süzgeçten geçirelim ve yavaş yavaş muhallebiye ekleyelim.
  • Muffin kaplar gibi olan kek kalıplarını yağlayalım.
  • Milföy hamurunu rulo haline getirerek üç parçaya ayıralım.
  • Daha sonra bir tanesini kaba yayalım.
  • Muhallebiyi hamurun içine ekleyelim.
  • 250 derecelik ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.
  • Üstüne isterseniz tarçın serpebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025