Belem Turtası Tarifi
Belem Turtası tarifi: Belem Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Belem Turtası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Belem Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yumurt sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı (6 yemek kaşığı fazla) toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 125 mililitre su
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet çubuk tarçın
- 8 adet milföy hamuru
Belem Turtası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak su, çubuk tarçın, toz şeker, limon kabuğu ve portakal kabuğunu karıştırarak şerbeti hazırlıyoruz.
- Un ve sütü muhallebi gibi olana kadar pişirelim.
- Yumurta sarılarını teker teker muhallebiye katarak karıştıralım.
- Daha sonra şerbeti süzgeçten geçirelim ve yavaş yavaş muhallebiye ekleyelim.
- Muffin kaplar gibi olan kek kalıplarını yağlayalım.
- Milföy hamurunu rulo haline getirerek üç parçaya ayıralım.
- Daha sonra bir tanesini kaba yayalım.
- Muhallebiyi hamurun içine ekleyelim.
- 250 derecelik ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.
- Üstüne isterseniz tarçın serpebilirsiniz.