Begova Çorbası Tarifi
Begova Çorbası tarifi: Begova Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Begova Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Begova Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 adet patates (orta boy, küp doğranmış)
- 1 su bardağı bamya (kurutulmuş)
- 1 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
Terbiyesi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 50 ml. krema
- 1 adet limonun suyu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Begova Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini defne yaprağı ile beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra süzdürün ve suyunu çorba için saklayın.
- Başka bir tencerede limonlu su ile kurutulmuş bamyaları haşlayın.
- Haşlanan tavukları didikleyin.
- Çorbayı yapacağınız tencerede margarin ile unu kavurun.
- Üzerine tavuk suyu ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayan tavuk suyuna didiklediğiniz tavukları, havuçları, patatesleri ve haşlayıp süzdürdüğünüz bamyaları ekleyin.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
- Terbiyesi için bir kapta krema, yumurta, un, limon su, tuz ve karabiberi çırpın.
- Çorbadan 1 kepçe alıp terbiyenin bulunduğu kaba azar azar ilave ederek karıştırın.
- Sıcaklığı çorba ile eşitlenen terbiyeyi, çorbaya yavaş yavaş karıştırarak katın.
- 5 dakika daha kısık ateşte pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın ve sıcak servis edin.
Begova Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Terbiyenin kesilmemesi için çorba suyundan 1 kepçe kadar mutlaka ilave edin.