Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Begova Çorbası Tarifi

Begova Çorbası

Begova Çorbası Tarifi

Begova Çorbası tarifi: Begova Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Begova Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Begova Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 adet patates (orta boy, küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bamya (kurutulmuş)
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1/2 demet maydanoz (doğranmış)

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 ml. krema
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Begova Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerini defne yaprağı ile beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra süzdürün ve suyunu çorba için saklayın.
  • Başka bir tencerede limonlu su ile kurutulmuş bamyaları haşlayın.
  • Haşlanan tavukları didikleyin.
  • Çorbayı yapacağınız tencerede margarin ile unu kavurun.
  • Üzerine tavuk suyu ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan tavuk suyuna didiklediğiniz tavukları, havuçları, patatesleri ve haşlayıp süzdürdüğünüz bamyaları ekleyin.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  • Terbiyesi için bir kapta  krema, yumurta, un, limon su, tuz ve karabiberi çırpın.
  • Çorbadan 1 kepçe alıp terbiyenin bulunduğu kaba azar azar ilave ederek karıştırın.
  • Sıcaklığı çorba ile eşitlenen terbiyeyi, çorbaya yavaş yavaş karıştırarak katın.
  • 5 dakika daha kısık ateşte pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın ve sıcak servis edin.

Begova Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Terbiyenin kesilmemesi için çorba suyundan 1 kepçe kadar mutlaka ilave edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025