Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beef Wellington Tarifi

Beef Wellington

Beef Wellington Tarifi

Beef Wellington tarifi: Beef Wellington için gerekli malzemeler nelerdir? Beef Wellington nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beef Wellington yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bonfileyi mühürlemek için:

  • 800 gram bütün bonfile
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı hardal

İçi için:

  • 3/4 su bardağı ceviz içi
  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz kişniş
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 8 dilim biberli füme et
  • 6 adet milföy hamuru

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Beef Wellington tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün bonfilenin yağ ve sinir kısımlarını alın. Taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzu ilavesiyle tatlandırın.
  • Zeytinyağını kalın tabanlı, ızgara izli döküm bir tavada kızdırın. Bütün bonfileyi yüksek ateşte aralarda çevirerek mühürleyin.
  • Dış kısmı kabuk tutup kızaran ve suyu yani lezzeti içinde kalan bonfileyi kısa süre mühürledikten sonra ocaktan alın. Üzerine hardal sürüp bir kenarda dinlendirin.
  • Ceviz içini bıçakla kıyın ya da mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları oldukça küçük küpler halinde doğrayın. Hatta ceviz kırıklarıyla uyumlu olana kadar küçültün.
  • Bonfileyi mühürlediğiniz tavaya çok az miktarda zeytinyağı alıp kızdırın. Ceviz içi ve doğranmış mantarları yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
  • Toz kişniş, tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın. Soğuması için ocaktan alıp kısa bir süre bekletin.
  • Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yan yana dizin. Merdane yardımıyla hafifçe bastırıp dikdörtgen şeklinde açın.
  • Biberli füme et dilimlerini birbirini üzerine gelecek şekilde yan yana dizin. Üzerine cevizli ve mantarlı karışımı yayın. Orta kısmına mühürlenmiş bonfileyi oturtun.
  • Kenarda kalan milföy hamurlarını yukarıya doğru kaldırıp bonfileyi rulo şeklinde sarın. Hamurların birleşme çizgisini alt tarafta bırakacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kenar kısımlarını bastırarak kapatın.
  • Küçük bir kapta hazırladığınız çırpılmış yumurta sarısı ve zeytinyağını milföy hamurunun üzerine sürün.
  • Hazırladığınız beef wellington'u önceden ısıtılmış 190 derece fırında orta pişmiş olması için 20-25 dakika fırınlayın. Etin pişme derecesine göre süreyi arzu ettiğiniz oranda artırın.
  • Fırından çıkardığınız beef wellington'u kısa bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Beef Wellington tarifinin püf noktası nedir?

Orta kısmına mantarlı harç ve bonfile yerleştirmiş milföy hamurlarını kolayca rulo şeklinde sarmak için alt kısmına streç film serebilirsiniz.Mühürlenmiş bonfile ve mantarlı iç harcı hamuru sulandırmaması için oda ısısında soğutmayı unutmayın.Orta pişmiş derecede et seviyorsanız hamura sarılı bonfileyi 20-25 dakika kadar fırınlamanız yeterli olacaktır. 45-50 dakika pişen et tam pişmiş ve az sulu olacaktır, aklınızda bulunsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025