Beef Stroganoff Tarifi
Beef Stroganoff tarifi: Beef Stroganoff için gerekli malzemeler nelerdir? Beef Stroganoff nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Beef Stroganoff yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et için:
- 500 gram dana bonfile
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
- 1/2 su bardağı domates püresi
- 1/2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı yoğurt kaymağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı dereotu (kıyılmış)
Garnitür için:
- 500 gram bebek patates
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 15 adet kültür mantarı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı hardal
- 5 adet salatalık turşusu
- 1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Beef Stroganoff tarifi nasıl yapılır?
- Garnitür için patatesleri ikiye bölün tuz, karabiber, sarımsak ve sıvı yağ ile harmanlayın.
- Patatesleri kabukları yukarı gelecek şekilde tepsiye dizin ve 220 derecelik sıcak fırında kızarıp yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Büyük ve geniş bir tavayı ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin, tavaya yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları tek bir kat halinde koyun ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Bonfileyi ince uzun şeritler halinde kesin ve unlayıp soğanların üzerine dizin.
- Bonfileler parlak bir renk alınca soğanlarla birlikte karıştırın. Karabiber ve domates püresini ekleyip bir dakika kadar pişirip ocaktan alın.
- Ufak bir tencereye et suyu, krema ve yoğurt kaymağını koyup bir taşım kaynatın.
- Tavada bekleyen etli karışımı kremalı karışıma ekleyin, tuzu da ekleyip ocaktan alın. Defne yaprağını da koyup kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
- Garnitür için büyük bir tavayı yüksek sıcaklıkta ısıtın tavaya önce mantarları koyup hafif tuzlayın ve renk lana kadar soteleyin.
- Mantarlara yağ ekleyip bir dakika kadar daha soteleyin. Tavaya patatesleri, kalın dilimlediğiniz turşuları, karabiber, toz kırmızı biber ve hardalı ekleyip sotelemeye kısa bir süre daha devam edin.
- Son olarak kıyılmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
- Servis ederken tabağınıza garnitür karışımında koyun, yanına da demlenmiş beef stroganofftan koyun ve hafifçe kıyılmış dereotu ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.