Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Beef Satay Tarifi

Beef Satay

Beef Satay Tarifi

Beef Satay tarifi: Beef Satay için gerekli malzemeler nelerdir? Beef Satay nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Beef Satay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gram bonfile
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Acılı yer fıstığı sosu için:

  • 200 gram kavrulmuş yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1,5 çay kaşığı toz zencefil
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Beef Satay tarifi nasıl yapılır?

  • Bonfileyi uzun ince dilimler halinde kesin. Tahta şişlere S şeklini alacak şekilde içeriden ve dışarıdan çevirerek dizin.
  • Fazla bastırmadan bonfile dilimlerini sıkıştırın. Kestiğiniz tüm bonfile şeritlerini bu şekilde tahta şişlere geçirin.
  • Marinasyon karışımı için; soya sosu, ayçiçek yağı ve toz zencefili karıştırın.
  • Karışıma buladığınız etleri, daha da lezzetlenmesi için kapalı bir kapta, buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Marine karışımını içine çeken etleri, kızdırılmış barbekü üzerinde 10 dakika kadar aralarda ters çevirerek pişirin.
  • Acılı yer fıstığı sosunu hazırlamak için; orta boy kuru soğanı küçük parçalar halinde kesin. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Kuru soğanları renk alana kadar soteleyin.
  • Sırasıyla; esmer şeker, soya sosu, toz zencefil, zerdeçal, acı sos, kavrulmuş yer fıstığı, karabiber, tuz katın ve karıştırın.
  • Tüm malzemeyi sotelediğiniz soğanlarla harmanladıktan sonra 2- 3 dakika kadar sosu pişirin.
  • Hazırladığınız pişmiş sosu ılıttıktan sonra bir blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
  • Boza kıvamına gelen sosu, bonfile şişlerle birlikte bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Beef Satay tarifinin püf noktası nedir?

Etleri, ızgara yerine döküm tavada da kızartabilir, marinasyon karışımında daha uzun sürede bekletebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025