Bebeksi Tart Tarifi
Bebeksi Tart tarifi: Bebeksi Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Bebeksi Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Bebeksi Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Muhallebisi için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
Bebeksi Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart keki için şeker ve yumurta iyice çırpılır. Sonrasında diğer malzemeler de eklenerek iyice çırpılır.
- Tart kalıbımızı yağlayıp üstüne hamurumuzu döküyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Üstü pembeleşinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Muhallebimiz için tüm malzemeleri tencereye alıp balon balon olana kadar kaynatıyoruz ve bu arada sürekli karıştırıyoruz.
- Muhallebi çok koyuysa arzunuza göre süt ekleyip seyreltebilirsiniz.
- Kekimiz ılıyınca üstüne çok kaynar olmayan muhallebimizi döküyoruz.
- Oda sıcaklığında birazcık soğuyan tartı buzdolabına koyup soğutuyoruz. Afiyet olsun.
Bebeksi Tart tarifinin püf noktası nedir?
Keki yakmayın ya da içini hamur bırakmayın.