Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bebeksi Tart Tarifi

Bebeksi Tart

Bebeksi Tart Tarifi

Bebeksi Tart tarifi: Bebeksi Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Bebeksi Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bebeksi Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Muhallebisi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un

Bebeksi Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Tart keki için şeker ve yumurta iyice çırpılır. Sonrasında diğer malzemeler de eklenerek iyice çırpılır.
  • Tart kalıbımızı yağlayıp üstüne hamurumuzu döküyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Üstü pembeleşinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  • Muhallebimiz için tüm malzemeleri tencereye alıp balon balon olana kadar kaynatıyoruz ve bu arada sürekli karıştırıyoruz.
  • Muhallebi çok koyuysa arzunuza göre süt ekleyip seyreltebilirsiniz.
  • Kekimiz ılıyınca üstüne çok kaynar olmayan muhallebimizi döküyoruz.
  • Oda sıcaklığında birazcık soğuyan tartı buzdolabına koyup soğutuyoruz. Afiyet olsun.

Bebeksi Tart tarifinin püf noktası nedir?

Keki yakmayın ya da içini hamur bırakmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025