Bebe Bisküvisi Tarifi
Bebe Bisküvisi tarifi: Bebe Bisküvisi için gerekli malzemeler nelerdir? Bebe Bisküvisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Bebe Bisküvisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet muz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı irmik
Bebe Bisküvisi tarifi nasıl yapılır?
- Muzu yoğurma kabında çatal ile ezin. Cevizi küçük rende ile rendeleyerek ekleyin.
- Ardından diğer malzemelerin hepsini ekleyerek yoğurun.
- Hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olmalı. Kıvamı koyulaştırmak için gerekirse tam buğday unundan küçük bir miktar ekleme yapabilirsiniz.
- Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hafif bastırarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve küçük bir çatal ile hafifçe üzerine bastırın.
- 200 derece önceden ısınmış fırında ortalama 15 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Piştiğinden emin olduğunuz bisküvilerinizi soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Bebe Bisküvisi tarifinin püf noktası nedir?
Bisküvilerinizi buzdolabında 10 güne kadar rahatlıkla saklayabilirsiniz. Ceviz,tarçın gibi gıdalar alerji riski olan besinler oldukları için 3 gün kuralından geçmiş olması gerekir. Emin değilseniz ceviz ve tarçını koymadan da yapabilirsiniz. Muzunuz büyük boy ise 1 orta boy veya küçük ise 2 tane kullanabilirsiniz.
Bebe Bisküvisi tarifi için servis önerisi
Bebeğiniz eğer parçalı gıdaları yiyebiliyorsa eline vererek şayet yiyemiyor ise meyve pürelerine, anne sütüne, peynir altı suyuna, yoğurduna ezerek tüketmesini sağlayabilirsiniz.