Bazlamadan Kavurmalı Pide Tarifi
Bazlamadan Kavurmalı Pide tarifi: Bazlamadan Kavurmalı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlamadan Kavurmalı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 dilim
Bazlamadan Kavurmalı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bazlama ekmeği
- 120 gram kaşar peyniri
- 100 gram kavurma
- 1 adet yumurta
- 1 adet domates (halka dilimlenmiş)
- 4 adet yeşil biber (uzunlamasına ikiye kesilmiş)
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (kenarlara sürmek için)
Bazlamadan Kavurmalı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Bazlama ekmeğinin ortasını, kenardan 2 parmak kalacak şekilde bıçak yardımıyla çıkarın ve iç kısmını alın.
- Dilimlenmiş kaşar peynirini bazlamanın her yerine gelecek şekilde yerleştirin.
- Kavurmayı ortada boşluk kalacak şekilde kaşar peynirlerinin üzerine yerleştirin.
- Ortadaki boşluğa 1 adet kırılmış yumurtayı ekleyin.
- Dilimlenmiş domates ve biberleri de yerleştirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın. Eritilmiş tereyağını kenarlara fırça yardımıyla sürün.
- Turbo ayarına getirilmiş ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 10-15 dakika pişirin ve pide sıcakken sevdiklerinizle afiyetle tüketin.