Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bazlamadan Kavurmalı Pide Tarifi

Bazlamadan Kavurmalı Pide

Bazlamadan Kavurmalı Pide Tarifi

Bazlamadan Kavurmalı Pide tarifi: Bazlamadan Kavurmalı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlamadan Kavurmalı Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bazlamadan Kavurmalı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet bazlama ekmeği
  • 120 gram kaşar peyniri
  • 100 gram kavurma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet domates (halka dilimlenmiş)
  • 4 adet yeşil biber (uzunlamasına ikiye kesilmiş)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (kenarlara sürmek için)

Bazlamadan Kavurmalı Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Bazlama ekmeğinin ortasını, kenardan 2 parmak kalacak şekilde bıçak yardımıyla çıkarın ve iç kısmını alın.
  • Dilimlenmiş kaşar peynirini bazlamanın her yerine gelecek şekilde yerleştirin.
  • Kavurmayı ortada boşluk kalacak şekilde kaşar peynirlerinin üzerine yerleştirin.
  • Ortadaki boşluğa 1 adet kırılmış yumurtayı ekleyin.
  • Dilimlenmiş domates ve biberleri de yerleştirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın. Eritilmiş tereyağını kenarlara fırça yardımıyla sürün.
  • Turbo ayarına getirilmiş ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 10-15 dakika pişirin ve pide sıcakken sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025