Bazlamada Ispanaklı Çılbır Tarifi
Bazlamada Ispanaklı Çılbır tarifi: Bazlamada Ispanaklı Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlamada Ispanaklı Çılbır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Bazlamada Ispanaklı Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bazlama ekmeği
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 bağ ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 2 tutam pul biber
- 2 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı file badem (arzuya göre)
Bazlamada Ispanaklı Çılbır tarifi nasıl yapılır?
- Bazlamayı ortadan ikiye ayırın ve bir tavada tereyağı ile birlikte altlı üstlü kızartın.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte ıspanağı soteleyin.
- Ispanağın üzerine pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin ve sotelendikten sonra ocaktan alın.
- Su dolu bir tencerenin içerisine sirkeyi ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırarak bir döngü oluşturun.
- Bir kaba kırdığınız yumurtayı yavaşça sirkeli suyun içerisine bırakın ve 2- 3 dakika kadar pişirdikten sonra yumurtayı suyun içerisinden alın.
- Tereyağ ile kırmızı toz biberi tavada kızdırın.
- Şimdi tüm yaptıklarımızı tabakta birleştirme zamanı! Önce bazlamaları tabağa alın.
- Üzerine sotelenmiş ıspanağı ekleyin.
- Çırpılmış yoğurdu gelişigüzel yayın.
- Yumurtaları da üzerine ekledikten sonra file badem ve kızdırılmış tereyağını ekleyip servis edin, sevdiklerinizle afiyetle yiyin.