Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bazlamada Ispanaklı Çılbır Tarifi

Bazlamada Ispanaklı Çılbır

Bazlamada Ispanaklı Çılbır Tarifi

Bazlamada Ispanaklı Çılbır tarifi: Bazlamada Ispanaklı Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlamada Ispanaklı Çılbır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bazlamada Ispanaklı Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet bazlama ekmeği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 bağ ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 2 tutam pul biber
  • 2 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı file badem (arzuya göre)

Bazlamada Ispanaklı Çılbır tarifi nasıl yapılır?

  • Bazlamayı ortadan ikiye ayırın ve bir tavada tereyağı ile birlikte altlı üstlü kızartın.
  • Ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte ıspanağı soteleyin.
  • Ispanağın üzerine pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin ve sotelendikten sonra ocaktan alın.
  • Su dolu bir tencerenin içerisine sirkeyi ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırarak bir döngü oluşturun.
  • Bir kaba kırdığınız yumurtayı yavaşça sirkeli suyun içerisine bırakın ve 2- 3 dakika kadar pişirdikten sonra yumurtayı suyun içerisinden alın.
  • Tereyağ ile kırmızı toz biberi tavada kızdırın.
  • Şimdi tüm yaptıklarımızı tabakta birleştirme zamanı! Önce bazlamaları tabağa alın.
  • Üzerine sotelenmiş ıspanağı ekleyin.
  • Çırpılmış yoğurdu gelişigüzel yayın.
  • Yumurtaları da üzerine ekledikten sonra file badem ve kızdırılmış tereyağını ekleyip servis edin, sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025