Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bazlama Ekmek Tarifi

Bazlama Ekmek

Bazlama Ekmek Tarifi

Bazlama Ekmek tarifi: Bazlama Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlama Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bazlama Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml.lik bardakla)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 6,5-7 su bardağı un (200 ml.lik bardakla)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Bazlama Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Süt,  su, şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp bir iki dakika karıştırıyoruz. Üzerine un ve tuzu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Üzeri kapalı şekilde 4o dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurun havasını hafifçe yoğurarak alıp 8 bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi 4-5 mm. kalınlığında olacak şekilde merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Önceden ısınmış tavada orta ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Tavaya aldıktan sonra kabarmalar başlayınca arka yüzü çeviriyoruz. Bu şekilde ara ara çevirerek kabarmasını ve daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Bazlama Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021