Bazlama Ekmek Tarifi
Bazlama Ekmek tarifi: Bazlama Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlama Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bazlama Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml.lik bardakla)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 6,5-7 su bardağı un (200 ml.lik bardakla)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Bazlama Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Süt, su, şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp bir iki dakika karıştırıyoruz. Üzerine un ve tuzu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzeri kapalı şekilde 4o dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurun havasını hafifçe yoğurarak alıp 8 bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi 4-5 mm. kalınlığında olacak şekilde merdane yardımıyla açıyoruz.
- Önceden ısınmış tavada orta ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.
- Tavaya aldıktan sonra kabarmalar başlayınca arka yüzü çeviriyoruz. Bu şekilde ara ara çevirerek kabarmasını ve daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.