Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bazlama Ekmek Tarifi

Bazlama Ekmek

Bazlama Ekmek Tarifi

Bazlama Ekmek tarifi: Bazlama Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlama Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bazlama Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml.lik bardakla)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 6,5-7 su bardağı un (200 ml.lik bardakla)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Bazlama Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Süt,  su, şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp bir iki dakika karıştırıyoruz. Üzerine un ve tuzu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Üzeri kapalı şekilde 4o dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurun havasını hafifçe yoğurarak alıp 8 bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi 4-5 mm. kalınlığında olacak şekilde merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Önceden ısınmış tavada orta ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Tavaya aldıktan sonra kabarmalar başlayınca arka yüzü çeviriyoruz. Bu şekilde ara ara çevirerek kabarmasını ve daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025