Bazlama Tarifi
Bazlama tarifi: Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 su bardağı un (azar azar ilave edilecek)
- 1 paket yaş maya (ya da 2 paket kuru maya)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, yaş maya, tuz, şeker ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alıp karıştırın.Karışıma unu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın, daha sonra yoğurmaya başlayın.
- Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra ortaya doğru katlayarak havasını alın. Hamuru üzerine biraz un serptiğiniz tezgahın üzerine alın.Hamur kesiciyle ortadan ikiye kesip bezelere ayırın.
- Bezeleri üzerine un serptiğiniz büyük bir tabağın üzerine alın ve üzerine bir naylon poşet geçirin.
- Hafif unladığınız tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla bezelerinizi açmaya başlayın.
- Açtığınız hamurları bir mutfak örtüsünün üzerine alın üstlerini örtün ve 20 dakika mayanlanmaya bırakın.
- Kabarmış hamurları orta ateşte kızdırdığınız bir tavanın üzerine alın ve kenarları hafifçe kabarınca hemen tersini çevirin.
- Bu tarafının kenarları da kabarınca tekrar çevirin ve toplamda 4 kere çevirerek kızartın. Bu şekilde bazlamalarınız balon gibi kabaracaktır. Afiyet olsun.
Bazlama tarifi için servis önerisi
Oldukça doyurucu olan bazlama ekmeklerini; sıcak sıcak tereyağı, reçel, peynir gibi sevilen kahvaltılıklarla birlikte servis edebilirsiniz.