Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bazlama Tarifi

Bazlama

Bazlama Tarifi

Bazlama tarifi: Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7 su bardağı un (azar azar ilave edilecek)
  • 1 paket yaş maya (ya da 2 paket kuru maya)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su, yaş maya, tuz, şeker ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alıp karıştırın.Karışıma unu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın, daha sonra yoğurmaya başlayın.
  • Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalandıktan sonra ortaya doğru katlayarak havasını alın. Hamuru üzerine biraz un serptiğiniz tezgahın üzerine alın.Hamur kesiciyle ortadan ikiye kesip bezelere ayırın.
  • Bezeleri üzerine un serptiğiniz büyük bir tabağın üzerine alın ve üzerine bir naylon poşet geçirin.
  • Hafif unladığınız tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla bezelerinizi açmaya başlayın.
  • Açtığınız hamurları bir mutfak örtüsünün üzerine alın üstlerini örtün ve 20 dakika mayanlanmaya bırakın.
  • Kabarmış hamurları orta ateşte kızdırdığınız bir tavanın üzerine alın ve kenarları hafifçe kabarınca hemen tersini çevirin.
  • Bu tarafının kenarları da kabarınca tekrar çevirin ve toplamda 4 kere çevirerek kızartın. Bu şekilde bazlamalarınız balon gibi kabaracaktır. Afiyet olsun.

Bazlama tarifi için servis önerisi

Oldukça doyurucu olan bazlama ekmeklerini; sıcak sıcak tereyağı, reçel, peynir gibi sevilen kahvaltılıklarla birlikte servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025