Bazlama Tarifi
Bazlama tarifi: Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Bazlama nasıl yapılır?
Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, yaş maya, tuz, şeker ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alıp karıştırın.Karışıma unu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın, daha sonra yoğurmaya başlayın.
- Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra ortaya doğru katlayarak havasını alın. Hamuru üzerine biraz un serptiğiniz tezgahın üzerine alın.Hamur kesiciyle ortadan ikiye kesip bezelere ayırın.
- Bezeleri üzerine un serptiğiniz büyük bir tabağın üzerine alın ve üzerine bir naylon poşet geçirin.
- Hafif unladığınız tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla bezelerinizi açmaya başlayın.
- Açtığınız hamurları bir mutfak örtüsünün üzerine alın üstlerini örtün ve 20 dakika mayanlanmaya bırakın.
- Kabarmış hamurları orta ateşte kızdırdığınız bir tavanın üzerine alın ve kenarları hafifçe kabarınca hemen tersini çevirin.
- Bu tarafının kenarları da kabarınca tekrar çevirin ve toplamda 4 kere çevirerek kızartın. Bu şekilde bazlamalarınız balon gibi kabaracaktır. Afiyet olsun.