Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bazin Tarifi

Bazin

Bazin Tarifi

Bazin tarifi: Bazin için gerekli malzemeler nelerdir? Bazin nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bazin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yahni için:

  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet kuzu incik (ikiye bölünmüş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı çemen
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 litre su
  • 3 adet patates (büyük boy)
  • 6 adet haşlanmış yumurta

Hamur için:

  • 3 su bardağı arpa unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su

Bazin tarifi nasıl yapılır?

  • Yahni için ,derin bir düdüklü tencereyi yüksek ateşte yanan bir ocağa koyun. İçerisine sıvı yağ ve iri küpler halinde doğranmış soğanları koyup kavurun.
  • İncikleri de tencereye koyun ve kahverengi olana kadar kavurmaya devam edin. Son olarak salçayı ve tüm baharatları koyup aromaları çıkana kadar kavurun.
  • Sıcak suyu ekleyip ocağın altını kısın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın, tencere pişme konumuna geçtikten sonra çok kısık ateşte en az 45 dakika pişirin. 
  • Etler piştikten sonra tencereye ikiye böldüğünüz patatesleri ekleyin yumuşayana kadar kapağı açık şekilde kısık ateşte pişirin. Yahniyi ocaktan alın ve dinlenirken içerisine kabuklarını soyduğunuz katı pişmiş yumurtaları ekleyin. 
  • Hamur için derin bir kap içinde arpa unu ve tuzu karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek sert ve pürüzsüz bir hamur yoğurun. 
  • Yoğrulan hamuru üç eşit parçaya ayırın ve disk şeklinde bastırın. Hamurların ortasını parmağınızla delip hafifçe genişletin ve halka şeklini verin. 
  • Derin bir tencerede kaynattığınız suya bolca tuz ekleyin ve hamurları içine atıp kısık ateşte hamurlar yüzeye çıkana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. 
  • Pişen hamurları sudan çıkarıp bir derin kaba alın ve pişme suyunu ayırın. Hamurları kalın bir tokmak ya da tahta kaşıkla ezin ve azar azar pişme suyundan ekleyip tekrar pürüzsüz, yumuşak bir hal alana kadar ezin. Hamur toparlanıp pürüzsüz hale gelince su ekleme işlemini durdurun.
  • Büyük bir servis tepsisinin ortasına konik ya da yuvarlak bir form verdiğiniz hamuru yerleştirin, hamurun etrafına yahninin içerisindeki malzemeleri dikkatlice dizin ve son olarak suyunu üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025