Bayrampare Tarifi
Bayrampare tarifi: Bayrampare için gerekli malzemeler nelerdir? Bayrampare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Bayrampare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4,5 su bardağı un
Dolgusu İçin:
- 200 gram ceviz içi
- 100 gram çiğ badem
- 3 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı su
Şerbeti İçin:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
Bayrampare tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeyi kaseye ekleyin. Malzemeler güzelce karıştırın.
- Unu azar azar üzerine ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamuru 20 dakika dinlendirin.
- Bu sırada iç dolgusu için ceviz, badem ve kuru üzümü blenderdan geçirin.
- Üzerine pudra şekeri ve su ilave edip ıslak kıvamlı bir harç elde edin.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve yuvarlayıp tezgahta parmaklarınızla üzerine bastırın. Dolgudan 1 tatlı kaşığı kadar ortasına ekleyip hamuru ortada toparlayın ve elinizde yuvarlayarak hafif basık top şeklini verin.
- Hamurları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine eşit aralıklarla dizin. Orta kısımlarına çiğ badem koyun ve bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek kontrollü olarak pişirin. Yaklaşık 25- 30 dakika pişirmenizi öneririz.
- Şerbet için su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar bir tencerede karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 15 dakika sonra 3-4 damla limon suyunu ilave edip, 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Fırından çıkardığınız bayrampareleri de oda sıcaklığında ılımaya bırakın ve ılık şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirin. Ara sıra tatlıları çevirerek şerbetin her yere gelmesini sağlayın.
- 1 gece şerbette beklettiğiniz tatlıları servis edin.
- Herkese afiyet olsun, iyi bayramlar!
Bayrampare tarifi için servis önerisi
Daha dağılan kıvamda bir tatlı olmasını istiyorsanız şekerpare hamuruyla bu tarifi hazırlayabilirsiniz.