Bayram Tatlısı Tarifi
Bayram Tatlısı tarifi: Bayram Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Bayram Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 20 adet baklavalık yufka (1/2 paket)
- 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 200 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
Bayram Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için gerekli olan şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın ve 5-6 dakika kadar kaynadıktan sonra içine sütü ekleyin. Süt ekledikten sonra da kaynamaya başlayınca altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Şerbet soğurken tatlıyı hazırlayın. Bunun için 2 adet baklava yufkasını alın ve tezgâha serin. Uç kısımlarını kaymaması için bir fırça yardımıyla yağlayın ve üstüne ceviz için serpin.
- O sırada kullanmayacağınız yufkaları her seferinde güzelce sarın çünkü baklava yufkası havayla temas ettiğinde çok hızlı bir şekilde kurur ve kullanılamaz hale gelir.
- Ceviz serptiğiniz yufkaların bir ucundan ince bir oklavayla destek alarak sarıp ve rulo yapın. Oklavayı çekin ve bir fırın tepsisine hazırladığınız ruloyu yerleştirin. Bu şekilde tüm malzemeyi bitirin.
- Tereyağını eritin ve köpüğünü alın. İçine sıvı yağı da ekledikten sonra tepsideki ruloların üstüne bir fırça yardımıyla sürün.
- Keskin bir bıçakla dilimleyin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından alınca 3 dakika kadar bekleyin ve sütüne soğumuş olan şerbeti gezdirin.
- Tüm şerbeti çekip oda ısısına gelmiş olan tatlınızı Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin. Afiyetler olsun!
Bayram Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbet soğuk, tatlınız ise sıcak olmalı. Sıcak tatlınızın üzerine soğuk şerbeti gezdirmeyi unutmayın.
Bayram Tatlısı tarifi için servis önerisi
Bir top dondurma veya kaymakla nefis bir sunum hazırlayabilirsiniz.