Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayram Tatlısı Tarifi

Bayram Tatlısı

Bayram Tatlısı Tarifi

Bayram Tatlısı tarifi: Bayram Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayram Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 20 adet baklavalık yufka (1/2 paket)
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 200 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt

Bayram Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için gerekli olan şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın ve 5-6 dakika kadar kaynadıktan sonra içine sütü ekleyin. Süt ekledikten sonra da kaynamaya başlayınca altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Şerbet soğurken tatlıyı hazırlayın. Bunun için 2 adet baklava yufkasını alın ve tezgâha serin. Uç kısımlarını kaymaması için bir fırça yardımıyla yağlayın ve üstüne ceviz için serpin.
  • O sırada kullanmayacağınız yufkaları her seferinde güzelce sarın çünkü baklava yufkası havayla temas ettiğinde çok hızlı bir şekilde kurur ve kullanılamaz hale gelir.
  • Ceviz serptiğiniz yufkaların bir ucundan ince bir oklavayla destek alarak sarıp ve rulo yapın. Oklavayı çekin ve bir fırın tepsisine hazırladığınız ruloyu yerleştirin. Bu şekilde tüm malzemeyi bitirin.
  • Tereyağını eritin ve köpüğünü alın. İçine sıvı yağı da ekledikten sonra tepsideki ruloların üstüne bir fırça yardımıyla sürün.
  • Keskin bir bıçakla dilimleyin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Fırından alınca 3 dakika kadar bekleyin ve sütüne soğumuş olan şerbeti gezdirin.
  • Tüm şerbeti çekip oda ısısına gelmiş olan tatlınızı Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin. Afiyetler olsun!

Bayram Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Şerbet soğuk, tatlınız ise sıcak olmalı. Sıcak tatlınızın üzerine soğuk şerbeti gezdirmeyi unutmayın.

Bayram Tatlısı tarifi için servis önerisi

Bir top dondurma veya kaymakla nefis bir sunum hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025