Bayram Taplaması Tarifi
Bayram Taplaması tarifi: Bayram Taplaması için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Taplaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Bayram Taplaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Bayram Taplaması tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir yoğurma kabının içerisine yumurta, toz şeker, sıvı yağ, tereyağı, yoğurt, çörek otu ve susamı ekleyip karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek kabın içerisine ekleyin ve tüm malzemeler birbirine karışana ve hafif ser bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Elinizle hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine bastırıp yassı bir bisküvi şekli verin.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra sıcak veya soğuk içeceklerin yanına sevdiklerinizle afiyetle tüketin.