Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayram Taplaması Tarifi

Bayram Taplaması

Bayram Taplaması Tarifi

Bayram Taplaması tarifi: Bayram Taplaması için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Taplaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayram Taplaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Bayram Taplaması tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kabının içerisine yumurta, toz şeker, sıvı yağ, tereyağı, yoğurt, çörek otu ve susamı ekleyip karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek kabın içerisine ekleyin ve tüm malzemeler birbirine karışana ve hafif ser bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Elinizle hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine bastırıp yassı bir bisküvi şekli verin.
  • Fırın tepsisine dizdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra sıcak veya soğuk içeceklerin yanına sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025