Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayram Simidi Tarifi

Bayram Simidi

Bayram Simidi Tarifi

Bayram Simidi tarifi: Bayram Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayram Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 çay kaşığı su
  • 1 su bardağı susam

Bayram Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabının içerisine unu koyun ve ortasını havuz gibi açın.
  • Ortasına yaş maya, ılık süt, ılık su ve sıvı yağı ekleyin.
  • Toz şekeri ve tuzu da unun üzerine serpiştirin ve yavaş yavaş maya ile unun birbirine karıştırın ve yoğurmaya başlayın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan parçalar koparıp küçük halkalar elde edin.
  • Bir kaseye su ve pekmezi, bir kaseye de susamı koyun ve hazırladığınız hamur halkaları önce pekmezli suya, daha sonra susama batırıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
  • Simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğutun ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bayram Simidi tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz simitleri dikdörtgen şeklinde hazırlayıp, içerisini kaşar peyniri, sucuk, sosis gibi malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025