Bayram Simidi Tarifi
Bayram Simidi tarifi: Bayram Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Bayram Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı su
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1/2 çay kaşığı su
- 1 su bardağı susam
Bayram Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir karıştırma kabının içerisine unu koyun ve ortasını havuz gibi açın.
- Ortasına yaş maya, ılık süt, ılık su ve sıvı yağı ekleyin.
- Toz şekeri ve tuzu da unun üzerine serpiştirin ve yavaş yavaş maya ile unun birbirine karıştırın ve yoğurmaya başlayın.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan parçalar koparıp küçük halkalar elde edin.
- Bir kaseye su ve pekmezi, bir kaseye de susamı koyun ve hazırladığınız hamur halkaları önce pekmezli suya, daha sonra susama batırıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
- Simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğutun ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Bayram Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz simitleri dikdörtgen şeklinde hazırlayıp, içerisini kaşar peyniri, sucuk, sosis gibi malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.