Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayram Pastası Tarifi

Bayram Pastası

Bayram Pastası Tarifi

Bayram Pastası tarifi: Bayram Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayram Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un

Krem şantisi için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

İçi için:

  • 4 adet orta boy muz

Ganajı için:

  • 400 gram çikolata
  • 100 gram fındık içi

Bayram Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerenin içerisine muhallebi için gereken tüm malzemeleri alın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar güzelce karıştırarak pişirin.
  • Ardından ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Bu sırada krem şantiyi paketin arkasında yazan şekilde çırpın.
  • Oda sıcaklığında kıvamı yoğunlaşmış muhallebinin içerisine azar azar ilave edin ve mikser yardımıyla çırpın.
  • Muzların kabuklarını soyun ve arka arkaya gelecek şekilde tabanı düz, üzeri hafif bombeli bir kalıbın içine yerleştirin ya da uzunca bir borcamın içerisine yerleştirin.
  • Üzerine hazırladığınız muhallebiyi bombeli bir şekilde, muzların üzerini kaplayacak şekilde yayın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin ve üzerine yayın. Buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde en az 4 saat soğumaya bırakın.
  • Çıkarıp üzerine fındık içi serpin ve dilimleyerek servis edin.

Bayram Pastası tarifi için servis önerisi

Dilerseniz tatlınızı yuvarlak, kelepçeli bir kek kalıbının içerisinde ya da baton bir kek kalıbının içerisinde hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025