Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayram Lokumu Tarifi

Bayram Lokumu

Bayram Lokumu Tarifi

Bayram Lokumu tarifi: Bayram Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Lokumu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayram Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı hibiskus (kuru)
  • 1 adet tarçın
  • 10 adet karanfil
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı buğday nişastası (1 su bardağı bulamak için)

Bayram Lokumu tarifi nasıl yapılır?

  • 3 su bardağı suya, 1 yemek kaşığı hibiskus, 1 kabuk tarçın ve 10 tane karanfili atıp kaynatıyoruz.
  • İyice renk alınca içindekileri süzüp suya 2 su bardağı şeker döküp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Diğer tarafta 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suyla iyice eritip kaynayan kırmızı şekerli suyumuza karıştıra karıştıra döküyoruz. Karıştırmayı hiç bırakmadan şeffaf renk alana kadar 10 dakika iyice pişiriyoruz.
  • Sonra suyla ıslattığımız borcam kabımıza 25x35 cm ölçülerimiz ona yakın bir kapta olur güzelce döküyoruz. Üzerini düzleyip bolca nişastayla kaplıyoruz ve dolapta 4 saat soğutuyoruz.
  • Soğuduktan sonra bolca nişasta döktüğümüz bir zemine borcamı ters çevirip lokumumuzun düşmesini sağlıyoruz ve kare kare kesip her yüzünü bolca nişastaya buluyoruz lokumumuz hazır. Afiyet olsun.

Bayram Lokumu tarifinin püf noktası nedir?

Lokumumuzu tabi farklı lezzetlerde güllü, portakallı, limonlu, çilekli, karpuzlu, vişneli vs her türlü yapıp Hindistan cevizine de bulayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025