Bayram Kızartması Tarifi
Bayram Kızartması tarifi: Bayram Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
70 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bayram Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kuzu but
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Bayram Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Et, doğranmış soğan ve kırmızı toz biber ile harmanlanır. 12 saat bekletilir.
- Buzdolabında bekletilen et sıv ıyağ eklenmiş kızgın tavada 5 dakika kızartılır. Tavadan geniş bir tabağa alınır içerisinde ki soğanlardan arındırılır.
- Düdüklü tencerede az yağ ilavesi ile etler eklenir. 1 dakika sonra salçalar ilave edilir ve 2 dakika kavrulur.
- Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir. Düdüklü tencerede 1, kapağı açık pişirilecekse 2 saat pişirilir.
- Yanında mutlaka beyaz pirinç pilavı ile servis edilir. Afiyet olsun.