Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayram Kızartması Tarifi

Bayram Kızartması

Bayram Kızartması Tarifi

Bayram Kızartması tarifi: Bayram Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayram Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kuzu but
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Bayram Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Et, doğranmış soğan ve kırmızı toz biber ile harmanlanır. 12 saat bekletilir.
  • Buzdolabında bekletilen et sıv ıyağ eklenmiş kızgın tavada 5 dakika kızartılır. Tavadan geniş bir tabağa alınır içerisinde ki soğanlardan arındırılır.
  • Düdüklü tencerede az yağ ilavesi ile etler eklenir. 1 dakika sonra salçalar ilave edilir ve 2 dakika kavrulur.
  • Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir. Düdüklü tencerede 1, kapağı açık pişirilecekse 2 saat pişirilir.
  • Yanında mutlaka beyaz pirinç pilavı ile servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025