Bayram Kahkesi (Köy Kahkesi) Tarifi
Bayram Kahkesi (Köy Kahkesi) tarifi: Bayram Kahkesi (Köy Kahkesi) için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram Kahkesi (Köy Kahkesi) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
43 adet
Bayram Kahkesi (Köy Kahkesi) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket margarin
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 2/3 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
- 50 ml. tahin
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı susam
- 3 yemek kaşığı rezene tohumu
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- 1/2 çay bardağı kendir tohumu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı irmik
- 4 su bardağı un
Bayram Kahkesi (Köy Kahkesi) tarifi nasıl yapılır?
- Yapışmaz tabanlı bir tavayı ocakta ısıtın ve rezene tohumlarını yaklaşık 2 dakika kadar kavurun. Ardından mutfak robotundan çekerek ufalayın.
- Yine yapışmaz tabanlı bir tavayı ocakta ısıtın ve susamla kendir tohumunu yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.
- Margarini eritip derince bir yoğurma kabına alın. Üstüne kavurduğunuz baharatları ekleyin.
- Sıvı yağı, tahini, pekmezi, tarçını, çörek otunu,yumurtayı ve sütü de ilave edip güzelce karıştırın.
- Ardından kabartma tozunu, unu ve irmiği de ilave edip güzelce yoğurun. Oldukça yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra elinizle küçük simitler şeklinde şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Kahkeleriniz kapalı bir kap içinde yaklaşık 2 ay kadar tazeliklerini koruyacaklardır.
Bayram Kahkesi (Köy Kahkesi) tarifinin püf noktası nedir?
İçinde margarin yerine tereyağı, keçi boynuzu pekmezi yerine de üzüm pekmezi kullanabilirsiniz.