Bayatlamayan Yumuşacık Açma Tarifi
Bayatlamayan Yumuşacık Açma tarifi: Bayatlamayan Yumuşacık Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Yumuşacık Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Bayatlamayan Yumuşacık Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 6.5 su bardağı un
Arasına Sürmek İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Üzeri İçin:
Bayatlamayan Yumuşacık Açma tarifi nasıl yapılır?
- Ilık sütü, mayayı ve toz şekeri derince bir kaba alın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Üstünü streç filme kapatın ve 10 dakika ılık bir yerde mayalanması için bekletin.
- Mayalanma süresinin sonunda, içerisine maden suyunu, sıvı yağı ve yumurta beyazını ekleyerek karıştırın.
- Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun, tuzunu da ekleyin ve ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurun üstünü streç filme ya da bir poşetle örtün ve ılık bir yerde 1 saat mayalanması için bırakın.
- Mayalanma süresinin sonunda, mayalanmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın, hafifçe yağlanmış tezgahta ya da yağlı bir fırın kağıdının üstünde, elinizle bastırarak, çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
- Açtığınız bu hamurun üstüne, oda ısısında bekletmiş olduğunuz tereyağından yaklaşık 1 çay kaşığı kadar alın ve sürün.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve bir kenara alın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
- Ardından ilk sardığınız rulodan başlayarak, hamuru hafifçe çekerek uzatın ve kendi etrafında döndürüp, çember şeklinde birleştirin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm hamuru bu şekilde şekillendirdikten sonra üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarılarını sürün ve tepside 45 dakika daha bekletin.
- Bekleme süresinin sonunda, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek 12 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz temiz bir örtüyle üstlerini örtün ve ılıklaşana dek açmayın.
- Ardından ılık ya da soğuk olarak servis edin.
Bayatlamayan Yumuşacık Açma tarifinin püf noktası nedir?
Güzelce kabarması için mayalanma sürelerine dikkat etmelisiniz. Ayrıca hamuruna koyacağınız; yumurta ve maden suyu oda sıcaklığında olmalı.