Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Yumuşacık Açma Tarifi

Bayatlamayan Yumuşacık Açma

Bayatlamayan Yumuşacık Açma Tarifi

Bayatlamayan Yumuşacık Açma tarifi: Bayatlamayan Yumuşacık Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Yumuşacık Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Yumuşacık Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 6.5 su bardağı un

Arasına Sürmek İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı

Bayatlamayan Yumuşacık Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık sütü, mayayı ve toz şekeri derince bir kaba alın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Üstünü streç filme kapatın ve 10 dakika ılık bir yerde mayalanması için bekletin.
  • Mayalanma süresinin sonunda, içerisine maden suyunu, sıvı yağı ve yumurta beyazını ekleyerek karıştırın.
  • Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun, tuzunu da ekleyin ve ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurun üstünü streç filme ya da bir poşetle örtün ve ılık bir yerde 1 saat mayalanması için bırakın.
  • Mayalanma süresinin sonunda, mayalanmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın, hafifçe yağlanmış tezgahta ya da yağlı bir fırın kağıdının üstünde, elinizle bastırarak, çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
  • Açtığınız bu hamurun üstüne, oda ısısında bekletmiş olduğunuz tereyağından yaklaşık 1 çay kaşığı kadar alın ve sürün.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve bir kenara alın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
  • Ardından ilk sardığınız rulodan başlayarak, hamuru hafifçe çekerek uzatın ve kendi etrafında döndürüp, çember şeklinde birleştirin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm hamuru bu şekilde şekillendirdikten sonra üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarılarını sürün ve tepside 45 dakika daha bekletin.
  • Bekleme süresinin sonunda, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek 12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz temiz bir örtüyle üstlerini örtün ve ılıklaşana dek açmayın.
  • Ardından ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Bayatlamayan Yumuşacık Açma tarifinin püf noktası nedir?

Güzelce kabarması için mayalanma sürelerine dikkat etmelisiniz. Ayrıca hamuruna koyacağınız; yumurta ve maden suyu oda sıcaklığında olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025