Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı (Üzerine)
  • 3 su bardağı un (Aldığı kadar)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak sıvı yağ ve margarin karıştırılır.
  • Sonra diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.
  • En son un eklenip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. (Fazla yumuşak olmasın hamur yoksa kurabiyelerimiz dağılabilir.)
  • İstediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriniz. Afiyet olsun.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Margarin oda ısısında olmalı. Un miktarını da kulak memesi kıvamında yapacak şekilde ekleyelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025