Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı (Üzerine)
- 3 su bardağı un (Aldığı kadar)
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak sıvı yağ ve margarin karıştırılır.
- Sonra diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.
- En son un eklenip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. (Fazla yumuşak olmasın hamur yoksa kurabiyelerimiz dağılabilir.)
- İstediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriniz. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Margarin oda ısısında olmalı. Un miktarını da kulak memesi kıvamında yapacak şekilde ekleyelim.