Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içerisine 250 gram margarini,sıvı yağı,sirkeyi,toz şeker ve tuzu alıp karıştırmaya başlıyoruz. Birbiriyle karışan ürünlerin içersine azar azar un ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
- Bu arada hamur kabartma tozunu da ekleyerek alabildiği kadar unu ekleyip pürüzsü bir hamur elde ediyoruz. Elde ettiğimiz hamurun dilediğiniz şekilde şekillendirip üzerine yumurta sarılarını sürüp çörek otu be susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza alıp alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!