Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm)
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 - 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine margarin, yumurta, sirke, sıvı yağı alın ve mikser yardımıyla güzelce çırpın.
  • Ardından kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyerek spatula yardımıyla güzelce karıştırın.Unu azar azar içerisine ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar alın ve rulo şekline getirin. Örgü şeklinde birbirlerine sararak şekil verin.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın.
  • Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

İçerisinde kullanılan margarin hamurun daha dayanıklı bir yapıda olmasını sağlarken üzüm sirkesi de daha uzun süre bayatlamadan dayanmasını sağlar. Hazırladığınız kurabiyeleri hava almayan bir saklama kabı ya da ağzı sıkıca kapalı bir cam kavanozun içinde uzunca bir süre saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025