Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ dökün)
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 4 su bardağı un (kontrollü koymalısınız un farkı olabiliyor ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.
  • Kabartma tozumuzu koyalım, unu yavaş yavaş ekleyip yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serili tepsimize güzelce dizelim.
  • Yumurta ve yağımızı üzerlerine sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025