Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ dökün)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 4 su bardağı un (kontrollü koymalısınız un farkı olabiliyor ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.
- Kabartma tozumuzu koyalım, unu yavaş yavaş ekleyip yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Daha sonra istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serili tepsimize güzelce dizelim.
- Yumurta ve yağımızı üzerlerine sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.