Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine)
  • 3 su bardağı un (aldığı kadar)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak sıvı yağ ve tereyağ karıştırılır.
  • Sonra diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
  • En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
  • Fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
  • İstediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
  • 190 derecede pişiriniz. Bu malzemelerden iki tepsi kurabiye çıkmaktadır Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025