Bayatlamayan Sütsüz Poğaça Tarifi
Bayatlamayan Sütsüz Poğaça tarifi: Bayatlamayan Sütsüz Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Sütsüz Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Bayatlamayan Sütsüz Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 paket yaş maya
- 7,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı lor peyniri
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Bayatlamayan Sütsüz Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak yağı ve ılık suyu derin bir kaba alın.
- Mayayı parçalayarak içine atın ve kaybolana kadar elinizle ezin. Daha sonra yumurta ve şekeri ekleyip, elinizle karıştırın.
- Yaklaşık 3 su bardağı kadar un ve tuz koyup, yoğurmaya başlayın.
- Ardından azar azar un ekleyip yoğurmaya devam edin sonunda yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Mayalanması için üzerini bezle örtüp, 30 dakika bekletin.
- Dereotu ve maydanozu bir kaba ince bir şekilde kıyın. Lor peynirini ekleyin ve harmanlayın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın, elinizle biraz açın ve içerisine malzemeleri ekleyerek kapatın ardından hamuru yuvarlayın.
- Yanmaz kağıt serili bir tepsiye sırayla dizin, üzerine bez veya poşet örterek, 20 dakika kadar tepsi mayalanması için bekletin.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürün, çörek otunu serpin ve 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
- Üzerleri kızarınca fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Sütsüz Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Başlangıçta kullanacağınız su ne çok soğuk olsun ne de çok sıcak. Bu mayanın aktive olması için önemli.