Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Şekerli Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Şekerli Kurabiye

Bayatlamayan Şekerli Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Şekerli Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Şekerli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Şekerli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Şekerli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram margarin
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 9 çay bardağı un

Bayatlamayan Şekerli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırıp, unu kontrollü ilave edip iyice yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
  • 2 kase alıyoruz. Birine sarısından ayırdığımız yumurta akını, diğerine biraz toz şeker koyuyoruz. Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlayalım.
  • Önce yumurta akına, sonra toz şekere batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, hafif pembe olana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bayatlamayan Şekerli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Bu ölçüyle yaklaşık 23-24 adet kurabiye çıkıyor. Soğuyan kurabiyeleri ağzı kapalı saklama kaplarında tutarsanız günlerce bayatlamadan tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025