Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Bayatlamayan Poğaça tarifi: Bayatlamayan Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Bayatlamayan Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (aldığı kadar)
Bayatlamayan Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır. (İkinci yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılmış olmalıdır)
- Kabartma tozu ve un eklenerek yoğurma işlemi başlar.
- Yumuşak bir hamur elde etmiş olmalısınız.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Bir elinizle düzeltip iç malzemenizi koyarak kapatın ve tekrar yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve fırına verin.
- Üstü kızarana dek 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Un miktarını kontrollü ekleyin. Aldığı kadar eklemeye çalışın. İçine damak zevkinize göre farklı peynirler koyabilirsiniz.