Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Poğaça tarifi: Bayatlamayan Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (aldığı kadar)

Bayatlamayan Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır. (İkinci yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılmış olmalıdır)
  • Kabartma tozu ve un eklenerek yoğurma işlemi başlar.
  • Yumuşak bir hamur elde etmiş olmalısınız.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Bir elinizle düzeltip iç malzemenizi koyarak kapatın ve tekrar yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve fırına verin.
  • Üstü kızarana dek 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Bayatlamayan Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Un miktarını kontrollü ekleyin. Aldığı kadar eklemeye çalışın. İçine damak zevkinize göre farklı peynirler koyabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025