Bayatlamayan Pamuk Poğaça Tarifi
Bayatlamayan Pamuk Poğaça tarifi: Bayatlamayan Pamuk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Pamuk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Bayatlamayan Pamuk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı maden suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 4 - 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Bayatlamayan Pamuk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kabın içerisine aktarın ve güzelce çırpın.
- Ardından sıvı yağ ve sodayı da ilave ederek güzelce karıştırın. Unu azar azar ilave etmeye başlayın. Tuzu da ekleyin.
- Hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin.
- Ardından hamuru streç filmle örtün. Oda sıcaklığında mayalandırmaya bırakın. 30 dakika kadar mayalandırın.
- Ardından hamurunuzdan orta büyüklükte bezeler elde edin. Güzelce yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!
Bayatlamayan Pamuk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Sütün ılık olmasına, diğer malzemelerinde oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin, bu yüzden de unu azar azar ilave edin. İçerisine dilerseniz zeytin, peynir, patates gibi malzemelerden koyabilirsiniz.