Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Margarinli Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Margarinli Poğaça

Bayatlamayan Margarinli Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Margarinli Poğaça tarifi: Bayatlamayan Margarinli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Margarinli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Margarinli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un (elenmiş)
  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (zeytin veya ayçiçek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatl kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke (elma veya üzüm)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1/2 çay bardağı susam (arzuya göre)

Bayatlamayan Margarinli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Genişçe bir kaseye yumurta, yoğurt ve sıvıyağı koyun. Bir çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın ve homojen hale getirin.
  • Aynı kabın içerisine şeker, tuz ve sirkeyi sırayla ekleyin ve karıştırın.
  • Margarini küçük parçalar halinde bu sıvı karışım içeresine ekleyin.
  • Üzerin elemiş olduğunuz un ve kabartma tozunu dökün.
  • Önce bir spatula yardımıyla karıştırarak ardından malzemeler bir araya geldiğinde elinizle yoğurmaya devam edin.
  • Hamur kıvamını bulduğunda yuvarlak haline getirerek düz bir zemine alın.
  • Hamuru elinizde bastırarak düzleştirin gerekirse merdane yardımıyla inceltin.Bu işlemi yaparken hamuru unlayarak merdanenin hamura yapışmasını engelleyin.
  • Yuvarlak açtığınız hamuru pasta dilimi kesermiş gibi uzun üçgenler oluşturacak şekilde kesin. Yaklaşık 10-12 adet üçgen elde etmiş olacaksınız.
  • Her bir üçgeni tekrar yuvarlak top haline getirin elinizle bastırarak düzleştirin. İçini doldurmak isterseniz bu aşamada içini doldurun.
  • Elinizle hamurun ortasından yuvarlayarak poğaçalara klasik eliptik şekli olan uçları sivri ortası bombeli olarak şekil verdin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye poğaçaları yerleştirin ve fırında vermeden önce üzerlerini yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Dilerseniz bu aşamada üzerlerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

Bayatlamayan Margarinli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Asidik yapısıyla sirke ve yoğurt poğaçanızın bayatlama süresini geciktirecektir. En iyi sonucu almak için pişirdikten sonra buzdolabında kapalı bir kapta muhafaza etmeyi unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025