Bayatlamayan Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Bayatlamayan Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Bayatlamayan Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, sirke, yumurta ve sıvı yağı güzelce çırpın.
- Ardından içerisine pudra şekerini ekleyip spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
- Un ve nişastayı eleyerek ilave edin ve güzelce yoğurun. Hafif sert bir hamur elde edin ve son olarak içine damla çikolata ilave edip bir kez daha karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru iki bezeye bölün. Her ikisini de uzun ince bir rulo şekline getirin ve streç filmle sarın. Buzdolabında 45 dakika - 1 saat kadar dinlendirin.
- Çıkarıp orta kalınlıkta kurabiyeler elde edin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın ve 165 derecelik fırında 12-15 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından keyifle tüketin.
Bayatlamayan Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
İçerisinde süt ve yoğurt olmaması ve elma sirkesi oluşuyla daha uzun süre dayanıyor. Dilerseniz içerisine vanilya, portakal ya da limon kabuğu, kakao gibi farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz. Kurabiyelerinizi cam kavanozların içerisinde saklayabilirsiniz. 10 gün kadar tazeliğini koruyacaktır.