Bayatlamayan Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan Kurabiye tarifi: Bayatlamayan Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Bayatlamayan Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
Bayatlamayan Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında 5mm kalınlığında açın.(Biraz daha ince açabilirsiniz ama daha kalın olmasın.)
- Dilediğiniz bir kalıpla şekilli kesip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri renk değiştirip altı kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Çok ince olursa pişerken çabuk renk alır diğerleri pişene kadar yanar. Çok kalın olursa içi çiğ kalabilir.