Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayatlamayan Kandil Simidi Tarifi

Bayatlamayan Kandil Simidi

Bayatlamayan Kandil Simidi Tarifi

Bayatlamayan Kandil Simidi tarifi: Bayatlamayan Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayatlamayan Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 6 çay kaşığı toz şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Bayatlamayan Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kabın içerisine yukarıdaki tüm malzemeleri koyup ,elimizi bırakacak şekilde yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Tezgahın üzerinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak uzun şeritler yapıp simit şekli verelim.
  • Daha sonra derin bir kasenin içerisine pekmez ,su karıştırıp simitleri kevgir ile batırıp çıkaralım. En son susama arkalı önlü bulayarak tepsiye dizelim. 180 derecede pişirelim.
  • Ben bir ölçüde üzeri çörek otlu yaptım. Bunun içinde pekmezli suya batırma işlemi yapmadan yumurta sarısı sürdüm çörek otu serptim.nSiz isterseniz hepsini susamlı da yapabilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025