Bayatlamayan Kandil Simidi Tarifi
Bayatlamayan Kandil Simidi tarifi: Bayatlamayan Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bayatlamayan Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 6 çay kaşığı toz şeker
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)
Bayatlamayan Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kabın içerisine yukarıdaki tüm malzemeleri koyup ,elimizi bırakacak şekilde yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Tezgahın üzerinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak uzun şeritler yapıp simit şekli verelim.
- Daha sonra derin bir kasenin içerisine pekmez ,su karıştırıp simitleri kevgir ile batırıp çıkaralım. En son susama arkalı önlü bulayarak tepsiye dizelim. 180 derecede pişirelim.
- Ben bir ölçüde üzeri çörek otlu yaptım. Bunun içinde pekmezli suya batırma işlemi yapmadan yumurta sarısı sürdüm çörek otu serptim.nSiz isterseniz hepsini susamlı da yapabilirsiniz. Afiyetler olsun!