Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi
Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça tarifi: Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç malzemesi:
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam
Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın.
- Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamurdan mandainadan biraz küçük olacak parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve avucunuzla bastırıp yassılaştırın.
- Yassılaştırdığınız hamur parçasının ortasına bir çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun.
- Kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
- Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve ardından servis edin.
Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun hafifçe ele yapışır olması gerekiyor. Unu azar azar ilave edin ve hamuru una çok doyurmayaya dikkat edin. Kullandığınız unun markasına göre ilave edeceğiniz un miktarı değişiklik gösterebilir.