Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Pide Tatlısı Tarifi

Bayat Pide Tatlısı

Bayat Pide Tatlısı Tarifi

Bayat Pide Tatlısı tarifi: Bayat Pide Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Pide Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Pide Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet ramazan pidesi (bayatlamış)
  • 100 gram kaymak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı

Bayat Pide Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için, bir tencereye su ve toz şekeri alın. Ocağın altını açın ve şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ilave edin. 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.
  • Pideleri tezgaha alın. Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yuvarlak yuvarlak kesin ve kenarları yüksek bir tepsiye dizin.
  • Tereyağını eritin ve sıcak tereyağını pidelerin üstüne gezdirin.
  • Ardından hemen sıcak şerbeti üstlerine gezdirin ve soğuyup, şerbeti çekmeleri için bir kenara alın.
  • Pideler şerbeti çektiğinde, servis tabağına bir yuvarlağı alın. Üstüne bir tepeleme tatlı kaşığı kaymak koyun. Üstüne bir yuvarlak pide daha koyun ve üstüne tekrar kaymak koyun.
  • Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.

Bayat Pide Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Bayat pide ile daha iyi bir netice alırsınız. Ancak bu tarifi taze pide ile de yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025