Bayat Pide Tatlısı Tarifi
Bayat Pide Tatlısı tarifi: Bayat Pide Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Pide Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bayat Pide Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet ramazan pidesi (bayatlamış)
- 100 gram kaymak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
Bayat Pide Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için, bir tencereye su ve toz şekeri alın. Ocağın altını açın ve şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ilave edin. 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.
- Pideleri tezgaha alın. Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yuvarlak yuvarlak kesin ve kenarları yüksek bir tepsiye dizin.
- Tereyağını eritin ve sıcak tereyağını pidelerin üstüne gezdirin.
- Ardından hemen sıcak şerbeti üstlerine gezdirin ve soğuyup, şerbeti çekmeleri için bir kenara alın.
- Pideler şerbeti çektiğinde, servis tabağına bir yuvarlağı alın. Üstüne bir tepeleme tatlı kaşığı kaymak koyun. Üstüne bir yuvarlak pide daha koyun ve üstüne tekrar kaymak koyun.
- Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.
Bayat Pide Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Bayat pide ile daha iyi bir netice alırsınız. Ancak bu tarifi taze pide ile de yapabilirsiniz.