Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bayat Pide Muhlaması Tarifi

Bayat Pide Muhlaması

Bayat Pide Muhlaması Tarifi

Bayat Pide Muhlaması tarifi: Bayat Pide Muhlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Pide Muhlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bayat Pide Muhlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt (pideleri ıslatmak için)
  • 1 adet ramazan pidesi (bayatlamış, küp kesilmiş)
  • 5 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 1 su bardağı süt (muhlama için)
  • 2 su bardağı su
  • 150 gram çeçil peyniri

Bayat Pide Muhlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Bir sos tenceresinde su ve sütü ısıtın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Üzeri köpüklenmeye başladıktan sonra mısır unu ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  • Isınmış olan su ve süt karışımını, kavurduğunuz mısır ununun üzerine yavaş yavaş ilave eidn ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırıp ocaktan alın.
  • Pideleri süt ile ıslatın.
  • Fırın kabının içerisine pide, mısır unu ve çeçil peynirini ekleyip pideleri ezmeden güzelce karıştırın.
  • Son olarak üzerine çeçil peynirinden biraz serpiştirip 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025