Bayat Pide Muhlaması Tarifi
Bayat Pide Muhlaması tarifi: Bayat Pide Muhlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat Pide Muhlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bayat Pide Muhlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt (pideleri ıslatmak için)
- 1 adet ramazan pidesi (bayatlamış, küp kesilmiş)
- 5 yemek kaşığı mısır unu
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 1 su bardağı süt (muhlama için)
- 2 su bardağı su
- 150 gram çeçil peyniri
Bayat Pide Muhlaması tarifi nasıl yapılır?
- Bir sos tenceresinde su ve sütü ısıtın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Üzeri köpüklenmeye başladıktan sonra mısır unu ekleyip 3-4 dakika kavurun.
- Isınmış olan su ve süt karışımını, kavurduğunuz mısır ununun üzerine yavaş yavaş ilave eidn ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırıp ocaktan alın.
- Pideleri süt ile ıslatın.
- Fırın kabının içerisine pide, mısır unu ve çeçil peynirini ekleyip pideleri ezmeden güzelce karıştırın.
- Son olarak üzerine çeçil peynirinden biraz serpiştirip 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!